De cursus:

De cursus Italiaans is individueel en intensief, voor hooguit twee personen van ongeveer hetzelfde niveau. Iedereen heeft een individuele manier om te leren en daarom wordt de didactiek aangepast aan de leerling. Ik geef een cursus Italiaans op maat dus.

De leermethode is pragmatisch en functioneel en is gebaseerd op moderne leertechnieken van de neurolinguistic TPR (Total Physical Response), waarbij veel aandacht wordt besteed aan spreekvaardigheid, dus directe toepassing in de praktijk om het geheugen te ondersteunen. De grammatica wordt op simpele en praktische manier toegepast. De woordenschat wordt iedere dag vergroot ook d.m.v. beeldenassociatie en geheugentechnieken.

Op deze manier is de cursus geschikt voor beginners, gevorderden, vergevorderden en conversatie. 

Waar is de cursus Italiaans

Mijn woning bevindt zich tussen de stad Portoferraio en het dorp Porto Azzurro, in località Schiopparello. Deze zone is erg mooi, groen en heuvelachtig, aan de baai van Portoferraio. Mijn huis heeft geen zeezicht maar is omringd door wijngaarden en olijfbomen.

Op 500 meter afstand is het strand “Le Prade”, een kiezelstrand, waar men ligstoelen en parasols kan huren. Er is een bar en er zijn kano’s en waterfietsen te huur. De auto kan men praktisch op het strand parkeren (gratis).

Op enkele kilometer afstand zijn er nog vele andere stranden zoals “Il Lido” een groot zandstrand waar het ook heerlijk toeven is. 

Op loopafstand van mijn huis is een tennisbaan en een golfterrein (9 holes).  

Print

Appartement bij mij in de buurt

Appartementen “Alithai” met zwembad en alle comfort ligt dicht bij mij. Ik heb een samenwerking met dit vakantiecomplex dus mocht je dat fijner vinden dan kun je lessen bij mij volgen, maar verblijven bij Alithai.

De appartementen bij het complex Alithai liggen ook aan de baai van Portoferraio, dichtbij het pittoreske haventje van Magazzini. Het complex bestaat uit 30 appartementen, allen op de begane grond, met overdekt terras. De woningen zijn omringd door tuinen op verschillende niveaus. Het complex beschikt over een zwembad met hydromassage, bar, restaurant en ruime parkeergelegenheid. 

De website van Alithai appartementen te huur op Elba

Wanneer zijn de Italiaanse lessen

De Italiaanse lessen op vakantie thuis bij de lerares op Elba vinden plaats van maandag tot vrijdag in de maanden april tot eind oktober. In juli en augustus zijn de lessen 's ochtends. In april, mei, juni, september en oktober zijn de lessen in de middag.  

Neem contact op over de beschikbaarheid van mijn appartement en/of lessen.